Τα μη ασφαλή τρόφιμα προκαλούν πάνω από 200 ασθένειες, πολλές θανατηφόρες

10 Ιανουαρίου 2023

Η μόλυνση των τροφίμων προκαλεί περισσότερες από 200 ασθένειες, μερικές από τις οποίες είναι θανατηφόρες. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) υπολογίζει ότι κάθε χρόνο περίπου 600 εκατομμύρια άνθρωποι, ή σχεδόν 1 στους 10 ανθρώπους στον κόσμο, αρρωσταίνουν αφού φάνε μολυσμένα τρόφιμα, ενώ περισσότεροι από 400.000 πεθαίνουν ετησίως από τροφιμογενείς ασθένειες.

Είναι σημαντικό για όλους τους συμμετέχοντες στην αλυσίδα παραγωγής τροφίμων να συμμορφώνονται με τα διεθνή πρότυπα, ώστε η ασφάλεια των τροφίμων να βελτιωθεί παγκοσμίως.

 ΠΗΓΗ: https://www.efsa.europa.eu/en/efsajournal/pub/6971

LinkedIn